Hoe kan ik een HTML snippet maken en plaatsen in mijn webshop?

Met HTML Snippets kun je eenvoudig een stukje HTML-code, javascript, tekst of afbeeldingen op
meerdere pagina’s plaatsen. Het voordeel is dat je de snippets vanaf één centrale plek kunt bewerken
maar tegelijkertijd op meerdere pagina’s kunt tonen.

Stel dat je een klein stukje code op uw website wilt plaatsen, zoals een ‘like button’ van Facebook, dan
kan dit gemakkelijk met HTML Snippets. Deze zorgen er namelijk voor dat de code op de juiste manier
wordt getoond.

1. Snippet maken
Klik op HTML Snippets in het menu. Klik op om een snippet toe te voegen. Rechts in
beeld verschijnt de editor. Achter Omschrijving kun je de snippet een naam geven, bijvoorbeeld
‘Facebook’. Wanneer je code plaatst (zoals de code van een like-button, live chat of ander script) dient u de WYSIWYG (What
You See Is What You Get) editor op Nee te zetten. Zet dit dan op Nee voordat je op opslaan klikt, anders zal de code niet meer werken.
In het tekstveld plak je vervolgens de code zoals in onderstaand voorbeeld:

Tot slot klik je op Opslaan.

Let op: Wanneer je code plaatst, zoals de code van Facebook, dan is het noodzakelijk dat je de optie
WYSIWYG editor op Nee zet. Wanneer je dit niet doet, wordt gewoon de code getoond en wordt de code niet
uitgevoerd. Je moet deze keuze op Nee zetten voordat je de HTML plaatst.

2. Snippet op een pagina plaatsen

Na het opslaan gaat je naar Pagina’s beheren > Pagina overzicht en klikt u op Bewerken bij de pagina
waar je de snippet aan toe wilt voegen. Je kunt de snippet aan iedere sectie (Linker kolom,
Hoofdgedeelte, Blok 1, Blok 2, etc.) van de pagina toevoegen. Klik onder dit gedeelte op Nieuw pagina
element en kies voor Dynamische content. In het dropdownmenu selecteer je Een stuk her bruikbare
HTML-code
. Er verschijnt nog een dropdownmenu. Hierin selecteer je de zojuist gemaakte snippet (in
het voorbeeld heette deze Facebook).

Tip: de snippet op elke pagina laden? Plaats deze dan in de "Pagina footer".

Klik tot slot op Toepassen en Opslaan en de HTML Snippet is geplaatst. Herhaal deze laatste stap voor
elke pagina waar de snippet moet komen te staan.

Stel dat je toch even iets wilt veranderen dan hoef je onder HTML Snippets alleen je snippet maar
aan te passen. Deze zal na het opslaan meteen goed staan op elke plek binnen de website!

Note: Wij kunnen op externe code helaas geen ondersteuning bieden. Werkt de code niet? Informeer dan eerst bij de partij waarvan je de code ontvangen hebt!