Veelgestelde vragen - Promotie van je webwinkel

Wat zijn meta tags?

De Meta tag is een technishc onderdeel van een webpagina en hebben te maken met zoekmachine-optimalisatie (SEO). Je kunt per pagina een zogenaamde META description en META keywords opgegeven. Deze worden door o.a. Google gebruikt om een website beter te kunnen rubriceren. Zet in het 'description' veld een korte uitleg van de betreffende pagina en in de keywords een aantal steekwoorden die van toepassing zijn op de huidige pagina. Let op! Te veel keywords of een te lange description werkt alleen maar averechts! Zorg voor een korte en duidelijke beschrijving.

Social media

Om je webshop bekend te maken onder het publiek kun je social media inzetten. Dit is natuurlijk een erg breed begrip, dus wij zullen ons hier alleen richten op de zogenaamde social media buttons, zoals je die voor bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Google+ hebt. Je kunt deze buttons eenvoudig toevoegen aan uw webshop via onze zogenaamde HTML Snippets module. Hoe je een snippet kunt maken en op een paghina plaatsen wordt uitgelegd in de handleiding.

Bij het aanmaken van een HTML Snippet, waar je HTML code in wilt plaatsen, is het van belang dat je eerst de optie "WYSIWYG editor" op "Nee" zet. Vervolgens kun je een of alle van de volgende codes in de HTML Snippet zetten.

Facebook

<fb:like layout="box_count"></fb:like>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s);
  js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, "script", "facebook-jssdk"));</script>

De Like-button kan nog verder worden aangepast. Dit kun je doen via de volgende pagina Like Button op Facebook. Naast de Like Button heeft Facebook nog veel meer zogenaamde Social Plugins.

Twitter (Share button)

<a href="https://twitter.com/share" class="twitter-share-button" data-count="vertical" data-lang="en">Tweet</a>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s);
  js.id = id;
  js.src = "//platform.twitter.com/widgets.js";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, "script", "twitter-wjs"));</script>

Ook de Twitter-button kun je verder personaliseren via de pagina Twitter buttons op Twitter.com.

Google+

<g:plusone size="tall"></g:plusone>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s);
  js.id = id;
  js.src = "//apis.google.com/js/plusone.js";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, "script", "plusone-js"));</script>

Pinterest

Om de HTML-code op te vragen voor de Pinterest Widget ga je naar de volgende URL: http://about.pinterest.com/goodies/. Daar klik je op de link "Make Pin It Button". Je kunt vervolgens een aantal keuzes maken met betrekking tot de weergave en werking van Pin It button. Wanneer je deze keuzes hebbt gemaakt kun je de HTML-code opvragen. Je krijgt dan 2 gele blokken met code te zien. Je dient beide codes in de HTML-Snippet te zetten.

« Terug naar het overzicht

Bent u met het antwoord op deze pagina toch niet geholpen, dan kunt u uw vraag stellen via ons contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk - tijdens kantooruren vaak nog dezelfde dag - contact met u op!

Gebruikers geven ons een 9,1!

Beoordeling Shoppagina ster 1 Beoordeling Shoppagina ster 2 Beoordeling Shoppagina ster 3 Beoordeling Shoppagina ster 4 Beoordeling Shoppagina halve ster
Gebaseerd op 356 reviews

€ 75 AdWords-tegoed cadeau

Door te adverteren trek je meer bezoekers naar de webwinkel. Wij helpen je graag op weg met een
tegoed t.w.v. maar liefst € 75*
*NB: Alleen geldig voor nieuwe AdWords-accounts.

Reseller worden van Shoppagina

Ben je enthousiast over Shoppagina en wil je bijdragen aan de groei? Meld je aan als reseller. Voor iedere nieuwe klant die jij aanbrengt ontvang je dan een vergoeding. Lees de voorwaarden >>.