Hoe plaats ik een (klikbare) afbeelding in mijn webshop?

In de teksteditor krijg je de mogelijkheid om afbeeldingen en linkjes (hyperlinks) te plaatsen. Dit is handig voor bijvoorbeeld aanklikbare social media icoontjes om zo direct naar de social media pagina te gaan. De teksteditor zal zichtbaar zijn bij een tekstblok, hoe je deze aanmaakt of bewerkt kun je lezen in de volgende handleiding: handleiding contentblokken.

1. Een afbeelding plaatsen:
in de teksteditor klik je op het afbeeldingen icoontje.
Hierna opent het volgende scherm, waarbij je via het zoek icoontje een afbeelding kan uploaden.
Klik in het volgende scherm op de [ Bestanden uploaden ] (1) button, daarna op [ bladeren ] (2) en selecteer de afbeelding (3) vanaf je computer waarna je klikt op [ uploaden ] (4).
Selecteer nu de afbeelding in het overzicht en klik rechtsonder op [ Selecteer bestand ].
Hierna kom je weer terug bij de teksteditor, klik hierbij nu op de [ Ok ] button.

2. Een afbeelding klikbaar (hyperlink) maken:
Klik met je linkermuisknop op de afbeelding zodat deze van kleur verandert waarna je op het ketting icoontje klikt.
Hierna zal het volgende scherm openen waarbij je in het URL veld de link kan plaatsen, waarna je op [ Ok ] klikt.

Voorbeelden van mogelijke links (plaats je in het vak 'Url'):
Link naar een website: https://www.dewebsite.nl
Link om te mailen: mailto:email@adres.nl
Link voor whatsapp: https://wa.me/31612345678
Link om te bellen: tel:0612345678