Hoe kan ik het btw-tarief aanpassen in mijn webshop?

Om een nieuw btw-tarief toe te passen zijn er drie stappen nodig:

1. Ga in het dashboard naar Instellingen > Webshop, dan het tabblad Btw. Onderaan vind je de op dit moment toegepaste btw-tarieven, hier kun je een bestaand percentage wijzigen of een nieuwe toevoegen. Vergeet je wijziging niet op te slaan.

2. Daarna kies je voor het menu Webshop > Producten. Hier selecteer je alle producten waarop het "oude" btw-tarief van toepassing is en klik je links onderin op Bewerken.

3. In de multi-editor die zich vervolgens opent klik je in de linkerkolom onder Prijs op Btw. Hier klik je op het oude percentage dat wordt weergegeven waarna je hem met het dropdownmenu kunt aanpassen naar het nieuwe. Na het opslaan van je aanpassing zal het nieuwe btw-tarief op de door jou gekozen producten worden toegepast. Staat het nieuwe percentage er al? Dan heb je dat tarief als standaard ingesteld staan en hoef je alleen een keer op Opslaan te klikken.

Let op: het wijzigen van de btw zorgt er niet voor dat de productprijzen automatisch worden herberekend en gewijzigd als je prijzen inclusief btw hanteert. Het enige verschil is dat een groter percentage van de totaalprijs wordt opgevoerd als btw.

Beoordeling Shoppagina ster 1 Beoordeling Shoppagina ster 2 Beoordeling Shoppagina ster 3 Beoordeling Shoppagina ster 4 Beoordeling Shoppagina ster 5
Gebaseerd op 854 reviews