Kan ik mijn domeinnaam in eigen beheer houden en waar moet ik dan op letten?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je al een domeinnaam in beheer hebt en deze niet wilt verhuizen, ook dan kan je een webshop beginnen bij ons. Let wel dat als je kiest om deze niet te verhuizen en dus in eigen beheer te houden dat je deze met DNS gegevens naar ons toe moet laten "verwijzen". Ben je volledig onbekend met DNS gegevens dan raden wij je aan om het domeinnaam te verhuizen naar ons, het enige wat je hiervoor nodig hebt is een verhuistoken die je bij de huidige domeinregister op kan vragen.

Hoe je het domeinnaam kan laten verwijzen naar je webshop:
Dit kun je doen door de DNS-gegevens van je webshop door te geven aan je hostingprovider. Deze gegevens vind je op je Shoppagina-profiel onder DNS-records. Bij de meeste providers kun je deze doorgeven via een controlepaneel. Neem contact op met je provider als je hier assistentie bij nodig hebt. De DNS-gegevens vind je in je Shoppagina-profiel. Je kunt daar inloggen met het mailadres waarmee je de webshop hebt aangevraagd en je wachtwoord. Eenmaal ingelogd vind je de gegevens onderaan de pagina onder het kopje Technische informatie.

Houd er rekening mee dat wij niet bij de gegevens van het domeinnaam kunnen, als er wijzigingen doorgevoerd dienen te worden zal je deze dus zelf moeten doorvoeren!