Hoe kan ik reCAPTCHA instellen op mijn (contact)formulieren?

Spam op je (contact)formulier is makkelijk te voorkomen door Google reCAPTCHA te activeren. Hiervoor dien je een API code bij Google aan te vragen en deze daarna in je webshop in te vullen.

1. De benodigde API sleutels aanvragen:
Bezoek de Google reCAPTCHA pagina en zorg ervoor dat je ingelogd bent met je Google account.

- Nog nooit eerder een website aangemeld? Dan kom je direct op de pagina waar je een nieuwe site kan registeren.
- Al eerder een website aangemeld? Dan dien je rechtsboven op het plusje te klikken.

Vul de benodigde gegevens in, zie voor een voorbeeld de onderstaande foto.
Let op: kies bij het registreren van je webshop altijd voor reCAPTCHA v2

Ga akkoord met de voorwaarden en klik op "verzenden" om de webshop aan te melden bij Google.
Let op! Je krijgt nu 2 sleutels die je in de webshop moet gaan plakken, zie onderstaand voorbeeld:

2. Ga in een ander tabblad naar de admin van je webshop en klik onder "instellingen" op "formulieren". Plak de 2 sleutels in de bijbehorende velden, zie hiervoor het onderstaande voorbeeld:

Vergeet niet om op opslaan te klikken.

Gelukt! Je zult nu praktisch geen spam meer ontvangen via het (contact)formulier.