Hoe kan ik Google Shopping activeren en gebruiken?

Om je producten in Google Shopping te kunnen tonen moet je je Google Merchants-account koppelen met je Google AdWords-account. Dit doe je door in te loggen op uw Merchants account. Klik op Instellingen en vervolgens op AdWords. Voer hier je klant-ID van AdWords in (voorbeeld: 123-456-789) en klik op Toevoegen. Tevens dient er een feed in het Merchant Center toegevoegd zijn, hoe dit moet lees je hieronder.

Nu kun je in je AdWords-account een nieuwe campagne starten waarbij je kiest voor Advertenties met productvermeldingen. Het is ook mogelijk om uw productadvertenties te koppelen aan een bestaande campagne. De verbinding tussen je webshop en het Merchants-account blijft ongewijzigd. Deze blijft werken via de productfeed. Hoe je deze aanmaakt en instelt kun je hieronder lezen.

Productfeed toevoegen aan het Google Merchant Center:
Voor de Google feeds heb je een Google-account nodig. Als je deze nog niet hebt kun je deze gratis aanmaken. Nadat je ingelogd bent ga je naar het Merchant Center.

Je zal de webshop gegevens moeten invullen als je inlogt op het Merchant center.
- Je zal eerst je account moeten configureren door de winkelnaam, URL van de webshop en je persoonlijke gegevens in te voeren.
- Hierna zal je moeten verifiren dat de website jouw eigendom is, kies voor de alternatieve methode Google Analytics.
- Vul de benodigde gegevens in voor de koppeling met Analytics. Nog niet gekoppeld? Lees dan deze instructies.
Hierna kan je op verifiren klikken om door te gaan.

Je zal worden doorgestuurd, waarna je aan de linkerkant een zwart menu zal zien.
Kies in het menu voor "Producten" en daarna voor "feeds".

Voeg een nieuwe feed toe door middel van de grote blauwe +, en volg onderstaande stappen:
Kies in stap 1, het doelland en de gewenste taal.
Kies in stap 2, een naam naar keuze voor de feed en kies voor Gepland ophalen.
Kies in stap 3, een bestandsnaam naar keuze en vul bij de bestands-url de link naar de feed in die je kan vinden onder: Instellingen > Webshop > Productfeeds > Google Shopping > "Productfeed URL".

De feed is nu gekoppeld aan Merchant center, het kan enige tijd duren totdat Google deze feed goedgekeurd heeft!
TIP! Wist je dat je via ons 20% kan besparen op de Google Shopping kosten? Lees meer!