Handleiding - 1.2: Carrousel instellen

In deze handleiding gaan we je uitleggen hoe je de carrousel (grote afbeeldingen/banners onder het hoofdmenu) aanpast.
TIP: met deze handleiding kun je ook de 2 standaard ingestelde slides bewerken of verwijderen!
In deze uitleg wordt met de afkorting 'px' het aantal pixels breed of hoog bedoeld.

Alle instellingen voor de carrousel kun je in de designer (ontwerp aanpassen > bewerk huidig ontwerp) vinden onder het kopje "Carrousel":
save image

De standaard instellingen voor de carrousel:
- De hoogte van de carrousel staat standaard op 500px en na 5 seconden wisselt de slide. Geen carrousel gebruiken? Pas de hoogte dan aan naar 0px.

Een slide in-of uit schakelen:
Wil je bijvoorbeeld alleen maar "Slide 1" gebruiken? Dan kun je de standaard geactiveerde "Slide 2" uitschakelen:
Wil je een slide gaan gebruiken die is uitgeschakeld? Dan vink je "Toon deze slide" juist aan.

De voorbeeld afbeeldingen in de carrousel:
- Standaard staan er 2 slides ingesteld, dit is "Slide 1 (Wheels of wood)" en "Slide 2 (Race to win collectie)" waarbij zowel op de "Achtergrond (1920px breed)" als "Voorgrond (1120px breed)" een afbeelding ingesteld staat.

Hoe je de (fietsen) afbeeldingen in de voorbeeldslides kunt verwijderen:
Standaard staan slide 1 en 2 vooraf ingevuld met een voorbeeld afbeelding. Voer deze stappen dus bij slide 1 en 2 uit. Let op: voer de stappen bij zowel "Achtergrond (1920px breed)" als "Voorgrond (1120px breed)" uit!
 en

Heb je (nog) geen mooie slider (afbeelding) voor de carrousel?
Lees dan dit artikel waarin uitgelegd wordt hoe je een eenvoudige slide kunt aanmaken.

Hoe je een eigen afbeelding bij een slide kunt instellen:
Belangrijk om te weten is dat je twee opties hebt: wil je een afbeelding over de volledige breedte (1920px) of op de voorgrond (1120px) instellen? In het voorbeeld hieronder gaan we uit van de volledige breedte bij "Slide 1".

- Na het klikken op [ ] komen de geavanceerde opties tevoorschijn en klik je op [ Browse ] waarna je het volgende scherm krijgt:
- Klik hier op de [ Bestanden Uploaden ] button waarna de volgende opties zichtbaar worden:
save image
- Klik bij deze opties op de [ Bladeren ] button waarna je het bestand op je computer kunt selecteren. Je zal hierna het volgende scherm krijgen met je gekozen afbeelding aan de bovenkant:
- Klik op [ Uploaden ] om je afbeelding op de server op te slaan. Hierna klik je op de afbeelding die je toegevoegd hebt en klik je rechtsonder op [ Selecteer bestand ]:
- Hierna kun je direct zie hoe de slide op de webshop zichtbaar zal zijn. Tevreden? Klik dan links op de opslaan button: