Hoe kan ik mijn email op mijn android telefoon koppelen?

Op een android telefoon staat standaard de "Gmail" app, hieronder zie je de benodigde stappen om je mailbox hiermee te koppelen.
Alle gegevens die aangehaald worden in onderstaande stappen kun je inzien als je ingelogd bent op shoppagina.nl onder het tabje "Mijn e-mailadressen".

Voorbeeld van het overzicht:

Gmail app instellen:
Let er heel goed op dat je alle instellingen precies invult, de app zet in sommige velden standaard verkeerde gegevens.

Stap 1: Klik linksboven het menu open en klik (helemaal onderaan) op "instellingen".
Stap 2: Klik op het volgende scherm op "Account toevoegen".
Stap 3: Kies voor "Overig" (onderaan).
Stap 4: Vul het volledige e-mailadres in maar klik nog NIET op "volgende".
Stap 5: Klik linksonder op "Handmatig instellen".
Stap 6: Kies in deze stap voor IMAP.
Stap 7: Vul het wachtwoord van het e-mailadres in en klik op "volgende".
Stap 8: Vul bij server de Servernaam (zie 1) in.

Stap 9: Het kan zijn dat je de melding "E-mailbeveiliging niet gegarandeerd" krijgt, klik dan op "Instellingen bewerken".

Stap 10: Vul de juiste gegevens op deze pagina in:
- Vul bij poort de juiste poort in, zie hiervoor nummer 2 van de afbeelding hierboven;
- Kies bij Beveiligingstype voor "SSL/TLS";
- Klik hierna op "volgende".

ACCOUNT:
- Vul bij gebruikersnaam het volledige emailadres in.

INKOMENDE SERVER
- Zet de IMAP-server op: Servernaam (zie 1)
- Zet beveiliging op SSL
- Zet de poort op
Poort (zie 2)
.

UITGAANDE SERVER
- Zet de SMTP-server op: Servernaam (zie 3).
- Zet beveiliging op SSL
- Zet de poort op
Poort (zie 4)
.
- Laat "Verifieren voor email verzenden" aan staan.
- Vul bij gebruikersnaam het volledige emailadres in.

Stap 5: Heb je alles zoals hierboven ingevuld en gecontroleerd? Klik dan op "Inloggen".