Hoe kan ik mijn email aan Microsoft Outlook koppelen?

Alle gegevens die aangehaald worden in onderstaande stappen kun je inzien als je ingelogd bent op shoppagina.nl onder het tabje "Mijn e-mailadressen".

Voorbeeld van het overzicht:

Outlook instellen:
Let er heel goed op dat je alle instellingen precies invult, outlook zet in sommige velden standaard verkeerde gegevens.

Outlook 2010 (of hoger):
Stap 1: bij "Bestand" klik je op "Informatie" en dan op "Account Instellingen".
Stap 2: Klik op "Nieuw".

Sla stap 3 over als je nog GEEN emailaccounts in outlook hebt staan.
Stap 3: Kies voor POP of IMAP (In outlook 2010 kies je voor "E-mail account").

Stap 4: Vink "Handmatig instellen of alternatieve server instellingen" aan en ga naar de volgende stap.
Stap 5: Kies voor POP of IMAP

Stap 6: Vul in het volgende venster de volgende gegevens in:

- Bij "Uw naam" vul je de naam in die je wilt weergeven bij verstuurde emails, bijvorbeeld: "Mijn Testwinkel".
- Bij emailadres vul je het volledige emailadres in.
- Kies bij type voor IMAP.
- Zet de inkomende server op: Servernaam (zie 1)
- Zet de uitgaande server op: Servernaam (zie 3)
- Bij "Gebruikersnaam" vul je het volledige emailadres in.
- Bij "wachtwoord" vul je het wachtwoord van het emailadres in.
- Vink "wachtwoord onthouden" aan.
LET OP! Klik nog niet op "Volgende" maar klik op de button "Meer instellingen".

Stap 7: Open de "uitgaande server" tabblad en vink dan "Mijn uitgaande server (SMTP) vereist verificatie" aan. klik nog niet op OK.
Stap 8: Vink onder de optie die je in stap 7 aangevinkt hebt ook "Gebruik dezelfde instellingen voor mijn inkomende server" aan. Klik nog niet op OK.

Stap 9: Open het tabblad "geavanceerd" en vul de volgende gegevens in:
- Vul bij "inkomende server (IMAP)":
Poort (zie 2)
in.
- Kies bij type encryptie voor SSL
- Vul bij "Uitgaande server (SMTP)":
Poort (zie 4)
in.
- Kies bij type encryptie voor SSL

Stap 10: Klik nu op "Ok" om de tabbladen te verbergen.
Stap 11: Klik nu wel op "Volgende".