Hoe kan ik een bestaand product kopiren?

Het rechtstreeks kopiren van een product is helaas niet mogelijk maar veel producten in je webshop zullen waarschijnlijk veel dezelfde instellingen hebben, zoals de verzendkosten, korting, etc. Om te zorgen dat je niet telkens bij ieder product deze instellingen opnieuw hoeft in te voeren kun je een productsjabloon maken. Hierin kun je een aantal vaste waarden opslaan. Op het moment dat je een nieuw product toevoegt kun je aangeven uit welk sjabloon de instellingen worden overgenomen. Een productsjabloon maken doe je als volgt:

1. Productsjabloon maken

Ga naar Webshop > Geavanceerd > Productsjablonen en klik op
Achter Sjabloontitel vul je de titel van dit productsjabloon in, bijvoorbeeld Standaard product. Vervolgens klik je op het dropdownmenu aan de rechterzijde. Hierin staan de verschillende onderdelen van een product waarvoor je standaardwaarden kunt opslaan als sjabloon:

Je kunt deze stuk voor stuk toevoegen. Kies in het menu het onderdeel dat je wilt toevoegen aan het productsjabloon en klik vervolgens op de grote blauw knop Element toevoegen. De velden en opties
voor het gekozen onderdeel verschijnen in het scherm. Stel deze allemaal goed in. Vervolgens kun je nog een onderdeel aan de template toevoegen. Selecteer deze weer in het dropdownmenu en klik op
Element toevoegen. Als je alle elementen hebt toegevoegd klikt je op Opslaan.

2. Productsjabloon als standaard instellen

Je kunt vervolgens instellen welk sjabloon moet worden geladen bij het toevoegen van een nieuw product. Ga naar Webshop > Geavanceerd > Productsjablonen en naar het tabblad Instellingen. Selecteer het gewenste sjabloon achter Voor nieuwe producten en klik op Opslaan.