Hoe kan ik het voorraadbeheer tussen twee of meer webshops synchroniseren?

Als je twee webshops met hetzelfde assortiment hebt, bijvoorbeeld een Nederlandse en een Engelse, is het natuurlijk van groot belang dat de voorraden worden gesynchroniseerd. Wordt een artikel in de ene shop besteld dan moet de voorraadstand in de andere shop ook worden bijgewerkt. Anders kunnen er producten worden besteld die je niet meer op voorraad hebt. Je kunt de voorraden van twee verschillende shops aan elkaar knopen. Op grond van overeenkomende productcodes (SKU) worden de voorraadstanden gesynchroniseerd.

1. Webshops koppelen
Dit doe je als volgt. Log in op je webshop en ga naar Instellingen > Webshop. Open het tabblad
Voorraadbeheer. Onder het kopje Voorraad koppelen klik je op de blauwe knop Webshop
toevoegen
.

In het volgende scherm type je het volledige webadres in het veld achter URL, zoals in onderstaand
voorbeeld, en klik je op Toevoegen.

Je keert terug naar het vorige scherm en de webshop die je wilt koppelen staat nu in het overzicht met
een melding niet verbonden.

Om meerdere shops te koppelen herhaal je bovenstaande stappen voor iedere webshop

2. Koppelingsverzoek accepteren

Om de koppelingen te voltooien dien je in alle ingevoerde webshops het koppelingsverzoek te accepteren.

Log in op de webshops en ga naar Instellingen > Webshop en open het tabblad Voorraadbeheer. Onder het kopje Voorraad koppelen zie je nu een koppelverzoek, zoals in onderstaand voorbeeld.

Klik op de groene knop Accepteren om de koppeling te voltooien. De voorraadstanden van alle producten met dezelfde productcode worden vanaf nu gesynchroniseerd. Houd er rekening mee dat alleen de voorraadstand wordt gesynchroniseerd. Als een product is uitverkocht en via het geautomatiseerd voorraadbeheer uitgeschakeld dan dien je dit artikel in iedere webshop afzonderlijk in te schakelen.