Hoe kan ik Google Analytics koppelen?

Met Google Analytics kan je o.a het aantal website bezoekers meten. Nog geen account? Maak deze dan hier aan.

Om je website te koppelen volg je de onderstaande stappen:
- Klik op het (oranje) tandwieltje linksonder, zie afbeelding:

- Maak een website "account" aan, zie afbeelding:

- Vul de gevraagde gegevens in, kies voor HTTPSNederland als tijdzone en selecteer bij voorkeur niet de instellingen voor gegevens delen.
- Na het invullen van deze gegevens klik je op Tracking-ID ophalen, zie afbeelding:

- Hierna zal je akkoord moeten gaan met de Servicevoorwaarden, ben je akkoord? Ga dan akkoord, zie afbeelding:

- Let op! Kopieer alleen de Tracking-ID code zoals op de onderstaande afbeelding.

- Deze code, in dit geval als voorbeeld "UA-116915036-1", dien je in je webshop admin onder Externe koppelingen > Google Analytics in te vullen, zie afbeelding:

Heb je alle stappen gevolgd? Dan zou je binnen enkele uren de eerste resultaten in Analytics moeten zien.

Meer informatie over de werking van Analytics? Bekijk dan de Google handleiding: