Handleiding - 1: Het design (kleuren, lettertypes, carrousel en logo aanpassen)

1) Het ontwerp van je webshop (kleuren, lettertypes, carrousel en logo aanpassen)
Het startpunt voor het aanpassen van het ontwerp van je webshop is onze designer. Om de designer te openen ga je in het menu naar Ontwerp aanpassen > Bewerk huidig ontwerp:

Je krijgt het volgende menu te zien waarbij je de keuze krijgt uit verschillende onderdelen:
- Algemeen: Hier pas je algemene instellingen van het design aan waaronder: Achtergrond, Tekst, Tekstkoppen, Koppelingen, Invoervelden, Knoppen en Randen en streepjes.
- Bovenkant: Hier pas je de bovenkant van de webshop aan waaronder: Logo en achtergrond, Bovenste menu, Zoekveld, Winkelmandje, Hoofdmenu en Kruimelpad.
- Carrousel: Hier pas je de carrousel aan, dit zijn de grote banners onder het hoofdmenu. Slide 1 en 2 zijn als voorbeeld standaard al ingevuld.
- Producten: Hier pas je alles aan met de product weergave waaronder: Algemeen, Producten in het overzicht, Categorie-menu, Detailpagina, Bestelpopup en Producten in winkelwagen.
- Onderkant: Hier pas je de onderkant van de webshop aan waaronder: Algemeen, Tekstkoppen en Koppelingen.

De CSS-editor is voor geavanceerde gebruikers die hun design willen 'sturen' met zelfgeschreven programmeercode.

-- Hoe verwijder of wijzig ik het logo?
Het logo kun je verwijderen door op de [ x ] button te klikken, vervolgens kun je een eigen logo plaatsen door te kiezen voor [ Browse ].
Als je kiest voor Browse kun je met de button [ Bestanden uploaden ] > [ + Bladeren ] > [ Uploaden ] een afbeelding uploaden.
Hierna selecteer je de afbeelding en klik je rechtsonder op [ Selecteer bestand ].

-- Hoe verander je een carrouselafbeelding (grote banners onder het hoofdmenu)?
Je hebt de keuze uit twee opties: een afbeelding over de volledige breedte (1920 pixels breed) of op de voorgrond (1120 pixels breed).
Als je een afbeelding wilt wijzigen of verwijderen (bijvoorbeeld de voorbeeldslides) dan kan dit door op de drie bolletjes te klikken bij het veld.
Je kunt in het vervolgmenu op de [ x ] klikken om de huidige afbeelding te verwijderen (blauwe pijl). Met de [ Browse ] button (rode pijl) kun je vervolgens een afbeelding voor de slide selecteren.
Als je kiest voor Browse kun je met de button [ Bestanden uploaden ] > [ + Bladeren ] > [ Uploaden ] een afbeelding uploaden.
Hierna selecteer je de afbeelding en klik je rechtsonder op [ Selecteer bestand ].

Let op: standaard staat onder zowel "voorgrond (1120px breed)" en "achtergrond (1920px breed)" een afbeelding ingesteld. Wil je alleen de achtergrond gebruiken? Vergeet dan niet om de afbeelding onder Voorgrond te verwijderen.

-- Hoe pas ik een kleur aan?
Dit kan door op de kleurcode te klikken waarna een venster opent waar je een kleur kunt selecteren.