Menu

Metjekopdoordehelft.nl: "We willen dat mensen zich thuis voelen op de webshop"

Met deze lome zomerdagen werd het weer de hoogste tijd voor een interview. Metjekopdoordehelft.nl had al snel onze aandacht te pakken. De eigenwijze naam bracht ons in gesprek met Tessa die met haar webshop vol kinderspullen een steentje wil bijdragen aan een betere wereld.

Metjekopdoordehelft.nl is een prikkelende naam. Wat is het verhaal hierachter?
"De naam metjekopdoordehelft.nl komt van het kinderliedje 'Wat je zegt ben je zelf'. In mijn beleving schuilt achter de naam de gedachte dat ik met onze producten een eigenwijze maar bewuste levensstijl wil aanmoedigen."

Wat is je achtergrond?
"Ik heb eigenlijk vooral in de fashion gewerkt. Zo werkte ik in het verleden als assistent bedrijfsleider en als office manager op het hoofdkantoor van een groot dameskledingmerk.

Dat ik uiteindelijk voor mezelf wilde starten is zo gegroeid. Door de ervaring in fashion en doordat ik moeder ben van 4 kinderen was de keuze voor kinderkleding snel gemaakt. Het is ook verreweg de leukste branche als je het vergelijkt met dameskleding. Het is voor mij telkens een uitdaging om tof spul te zoeken dat verantwoord, betaalbaar en niet op elke hoek te koop is."

Wanneer je besloot je om een eigen webshop te beginnen?
"Lange tijd speelde ik met het idee om een kinderschoenenwinkel te beginnen. Dat plan was al ver uitgewerkt, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om het niet te doen. Er gingen weer wat jaren overheen totdat ik in januari met zwangerschapsverlof ging en besloot om ook mijn baan op te zeggen. Ik dacht: nú krijg ik de tijd en de mogelijkheid, dus nu moet het gaan gebeuren!

De keuze voor een webshop was een logische stap. Een fysieke winkel is qua huur in mijn omgeving (Haarlem) niet te doen en ik zou daardoor minder tijd voor mijn kinderen hebben. Met een webshop kon ik gewoon thuis aan de gang en bovendien groeit online shoppen erg hard."

Hoe heb je het starten van jouw webshop aangepakt?
"Allereerst heb ik me natuurlijk verdiept in wat een eigen webwinkel inhoudt. Toch loop je dagelijks tegen nieuwe dingen aan, waarbij je denkt: hoe gaat dit in zijn werk? Het inrichten van de webshop was voor mij een kwestie van doen, zo ben ik in no-time een stuk wijzer geworden.

Ook heb ik informatie ingewonnen bij mijn directe omgeving, zo is mijn man grafisch ontwerper en heeft ook ervaring met websites bouwen. Dat was voor mij een goede basis om te starten. De volgende taak is om de verkopen op gang te brengen, dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Een vriend van me helpt gelukkig met het uitvoeren van een keyword-analyse, marketing opzet en ondersteunt me bij het optimaliseren van de teksten op de webshop. Met termen als H1-tags en meta descriptions gaat er een wereld voor me open."

Wat onderscheidt metjekopdoordehelft.nl van andere Baby & Kind shops?
"De website zich onderscheidt door hoe deze eruitziet. Maar ook willen we graag dat mensen zich thuisvoelen, blij worden door een amicale sfeer waarin we verantwoorde kinderspullen met een lange levensduur presenteren. In veel andere shops zie ik naar mijn smaak veel dezelfde merken en weinig spullen die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd."

Wat hoop je met Metjekoopdoordehelft.nl te bereiken?
"In de eerste plaats hoop ik een steentje bij te dragen aan een betere wereld en heb ik de intentie om groter te groeien. In de toekomst zou ik graag een nog gevarieerder assortiment aan eigenwijze kinderspullen willen. Ik neem mezelf – de shoppende moeder – vaak als voorbeeld bij de inkoop van producten. Maar voor nu blijft kinderkleding voornamelijk de kern van mijn shop."

Wat vind je tot op heden van Shoppagina?
"Het werkt voor mij prima! In een korte tijd heb ik zelf de shop kunnen optuigen. Als ik soms niet weet wat iets betekent, dan pak ik de handleiding erbij. Erg handig! Ook als ik naar de supportafdeling bel word ik altijd goed geholpen. Wel zou ik graag – eigenlijk vooral mijn man – qua design nog meer uit de webshop willen halen. Maar ik denk zeker dat het groot kan worden met jullie software."

Heb je nog tips voor andere (startende) webwinkeliers?
"Achteraf kan ik zeggen dat er veel komt kijken bij het opzetten van een webshop. Denk van tevoren dus goed na over wat je wil. Als je voor het eerst een webshop start kan het ook enorm helpen om je omgeving te raadplegen voor ondersteuning. Maar bovenal is het een kwestie van doen!"

Ook geïnterviewd worden over jouw webshop? Plaats je ervaring met Shoppagina in een review op The Feedback Company! Onder alle beoordelingen verloten we maandelijks een exclusief interview dat wordt geplaatst op onze weblog en al onze social mediakanalen.


< Terug naar blog

Lees ook:

Klanten geven ons een 8,9!

Beoordeling Shoppagina ster 1 Beoordeling Shoppagina ster 2 Beoordeling Shoppagina ster 3 Beoordeling Shoppagina ster 4 Beoordeling Shoppagina ster 5
Gebaseerd op 860 reviews