Menu

Sweetandsmall.nl: “Ik wil graag eigen baas zijn en mijn creativiteit kwijt kunnen”

Een van de voordelen van het beginnen van je eigen webwinkel, is het feit dat je niet voor een baas hoeft te werken, waardoor je flexibel kunt zijn en zelf alle beslissingen neemt. Ook voor Irene, eigenaar van Sweetandsmall.nl, is dit een van de redenen waarom ze is gestart met haar webshop. Maar wat verkoopt ze? En wat zijn haar ervaringen met het runnen van een online winkel?

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Irene, 33 jaar en moeder van een dochter van net 2. Ik heb in de afgelopen jaren verschillende banen gehad, van een kantoorbaan tot in een winkel, maar ik heb nooit iets kunnen vinden waar ik écht plezier in had. Hierdoor bleef ik baan-hoppen, totdat ik tijdens mijn zwangerschap thuis kwam te zitten.”

Waarom ben je een webshop begonnen?

“Ik ben altijd al wel ondernemend geweest. Als 17-jarige meid had ik een webshop met handgemaakte dierenartikelen (Pet Relax) en stond hiermee op beurzen. Dit vond ik geweldig om te doen, maar ik ben ermee gestopt omdat ik vond dat ik een ‘normale’ baan moest hebben. Nu, na 15 jaar, merk ik dat een normale baan gewoon niet zo goed bij mij past. Ik wil graag eigen baas zijn en mijn creativiteit kwijt kunnen in mijn werk. Een eigen webshop past daar heel goed bij!”

Wat verkoop je in de webshop en hoe ben je op dat product gekomen?

“Toen ik tijdens mijn zwangerschap thuis kwam te zitten ging het kriebelen en kroop ik weer achter de naaimachine. Ik maakte wat babykleertjes en toen mijn dochter geboren was maakte ik steeds meer van haar kleding zelf. Om mij heen vroegen mensen of ik de kleding ook verkocht en zo groeide mijn hobby steeds verder en ben ik een webshop gestart. In mijn webshop verkoop ik handgemaakte baby- en kinderkleding in maat 50 t/m 92. Net een beetje anders dan anders, met stoere stofjes en schattige newborn printjes.”

Hoe gaan de zaken tot nu toe?

“Ik ben net gestart en mijn webshop is sinds mei online. Ik krijg al veel enthousiaste reacties op mijn kleding en ik heb net mijn najaarscollectie gelanceerd!”Screenshot van de webshop Sweetandsmall.nl

Heb je veel concurrentie?

“Er zijn veel (web)shops die via social media handgemaakte baby- en kinderkleding aanbieden, dus wat dat betreft is er veel concurrentie. Maar waar de andere shops voor baby’s vaak kiezen voor stofjes in pastelkleuren, maak ik ook babykleding met andere gave stofjes! Daarnaast kan de klant bij mij een kledingstuk helemaal naar wens krijgen door de mogelijkheid om voor bepaalde delen van het kledingstuk zelf een stof te kiezen.

Hoeveel aandacht besteed je aan marketing en vindbaarheid?

“Ik ben erg actief op social media. Hier plaats ik regelmatig berichten en verwijs ik ook naar mijn website. Om een groter publiek te kunnen bereiken ben ik gaan samenwerken met brandreps (‘brand representatives’; mensen die een webshop of merk tegen betaling vertegenwoordigen/promoten, red.). Zij zetten voor mij kleding op de foto en promoten mijn webshop. Dit heeft al een aantal leuke contacten en samenwerkingen opgeleverd, waar ik erg blij mee ben!”

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd tijdens het runnen van een webshop?

“Dat je jezelf de tijd moet geven om alles te ontdekken op het gebied van online verkoop. Ik lees veel over online verkopen en zo leer ik elke keer een beetje bij. Er is zoveel wat je moet leren als je net een webshop start, van SEO tot marketing… Als ik denk dat ik alles een beetje snap, ontdek ik bijvoorbeeld ineens dat er een mogelijkheid is om Instagram Shopping naar je webshop te laten linken. Hoe handig is dat!”

Wat is je ervaring met Shoppagina?

“Ik vind Shoppagina heel fijn om mee werken. Alle opties die ik graag wil voor mijn website zijn mogelijk. Hier heb ik ook bewust naar gekeken toen ik op zoek was naar waar ik mijn webshop wou beginnen. Het was erg fijn dat ik met het probeerpakket alles eerst 30 dagen gratis kon uitproberen.

Ik vind het ideaal dat je geen kennis van programmeren nodig hebt, het werkt allemaal erg makkelijk. Als je ergens niet uitkomt is er ook een duidelijke handleiding. Het werkt zo prettig dat ik zelfs besloten heb om mijn oude hobby van handgemaakte dierenartikelen nieuw leven in te blazen en binnenkort een tweede Shoppagina-webshop (Pet-Relax.nl) te beginnen!”

Heb je tips of advies voor andere webwinkeliers?

“Zorg voor mensen om je heen met wie je kunt sparren. Iedereen heeft weer een andere kijk op dingen en soms kan dat net het stukje zijn dat je zelf mist.  Een eigen webshop is hard werken en vaak ben je er 24/7 mee bezig. Maar als je weer een bestelling binnenkrijgt en je een vreugdedansje staat te doen, weet je: ik volg mijn droom!”


< Terug naar blog

Lees ook:

Klanten geven ons een 9,0!

Beoordeling Shoppagina ster 1 Beoordeling Shoppagina ster 2 Beoordeling Shoppagina ster 3 Beoordeling Shoppagina ster 4 Beoordeling Shoppagina halve ster
Gebaseerd op 851 reviews